| 1 | cos2β | α | ||||
cosβ*sinβ( | +1)= | gdzie; b=45o− | ||||
| sinα | tgα | 2 |
| 1 | 1+sinα | cosα | 1+sinα | |||||
L= | *sin2β( | = | *(1+sinα)= | |||||
| 2 | sinα | 2sinα | 2tgα |
| α | α | |||
1+sinα= sin90o+sinα=2sin(45o+ | )*cos(45 o− | ) = 2cos2β | ||
| 2 | 2 |
| α | α | α | ||||
bo sin(45o+ | )= cos(90o−(45o+ | )= cos(45o− | ) | |||
| 2 | 2 | 2 |
| cos2β | ||
L= | =P | |
| tgα |
| α | ||
W przedostatniej linijce : cos(9oo−(45o− | )) | |
| 2 |
| α | ||
Ecchhh znaczy się sin( 90o−(45o− | )) | |
| 2 |