Trygonometria - Proszę o pomoc;)
Reggaewilk: Przekątne prostokąta mają długość 12 i przecinają się pod kątem o mierze 30 stopni. Jaką
długość ma krótszy bok prostokąta ?
21 mar 13:19
aniabb:

b
2=6
2+6
2−2*6*6*cos30°
b
2=36+36−72*
√3/2 = 72−36
√3
b=6
√2−√3
21 mar 13:38
Reggaewilk: w odp jest 12sin15Stopni
21 mar 14:05
Eta:

W czym problem:
21 mar 14:20
Mila: Witaj Eto, proszę spójrz na post Tiny, czy czegoś nie pokręciłam?
21 mar 14:22
Reggaewilk: Dzięki, niby banalnie proste a nie mogłem na to wpaść
21 mar 18:50