Wysokość prostokąta.
Paulina: Pierwszy słupek ma podstawę długości 8 cm, a jego pole ma wysokość 10. Jaka jest wysokość
słupka?
3 wrz 14:23
Bogdan:
To najdziwniejsza treść zadania, jaką czytałem na tym forum dzisiaj
3 wrz 22:55
3 wrz 23:35
Isabella: P=a.b
a − jest podstawą
b lub h − jest wysokością i drugim bokiem
P=10cm2
a=8cm
h (b) = x
10cm2= 8cm *x
x= 10cm2/8cm
x= 1,25cm
nie wiem co was tak zdziwiło



?
mam nadzieję, ze pomogłam.
7 lis 17:00
john2: Obawiam się Isabello, że nieco się spóźniłaś. To wątek z 2009 roku.
7 lis 17:07