x2−4 | ||
f(x)= | taki wzór? | |
2x2−3x−2 |
−1 | ||
x1= | lub x2=2 | |
2 |
−1 | ||
D=R\{ | ,2} | |
2 |
(x−2)*(x+2) | |||||||||||
f(x)= | |||||||||||
|
x+2 | |||||||||||
f(x)= | |||||||||||
|
x+2 | 3/2 | ||||||||||||
limx→(−1/2)− | =−∞ [ | ]=−∞ | |||||||||||
| 0− |
x+2 | 3/2 | ||||||||||||
limx→(−1/2)+ | =∞ [ | ]=∞ | |||||||||||
| 0+ |
x+2 | 1 | ||||||||||||
limx→(−∞) | = | ||||||||||||
| 2 |
x+2 | 1 | ||||||||||||
limx→(∞) | = | ||||||||||||
| 2 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |