wyznacz zbiór wartości
ania: wyznacz zbiór wartosci funkcji
f(x)=1/(cos2 x) + 1/(sin2 x)
20 mar 23:46
Dres: Uprość wszystko sprowadzając do jednej funkcji trygonometrycznej. Wykorzystaj parametr m
zamiast f(x). Wymnóż sobie wszystko i zbadaj dla jakich m równanie ma rozwiązanie. Powinno
zagrać
21 mar 00:14
iiiii: mi wyszlo f(x)=tg2x+ctg2x +2 dalej nie chce mi sie kombinowac
21 mar 00:18
Dres: Jedynka trygonometryczna!
21 mar 00:18
Eta:
| | sin2x+cos2x | | 1 | | 4 | |
f(x)= |
| = |
| = |
| |
| | sin2x*cos2x | | | | sin22x | |
ZW=..........
21 mar 00:22