matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Pomocy
lola:
Wykaż, że prawdziwe są równości:
cos
2
112
0
− sin
2
382
0
a)
= 0
tg128
0
b)2sin510
0
* cos 300
0
− tg179
0
* tg89
0
=
3
2
c) sin
2
785
0
+ sin
2
155
0
− tg198
0
* tg108
0
= 2 d) ctg105
0
* tg285
0
+ sin
2
375
0
+ sin
2
105
0
=2
20 mar 22:40
sxs:
14 maj 18:30