matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Pomocy
lola:
Wykaż, że liczba jest wymierna: a) (tg135
0
+tg150
0
)(tg45
0
+ tg30
0
) b)tg
2
120
0
+ 2tg120
0
ctg150
0
+ ctg
2
150
0
20 mar 22:27
vitek1980:
tg135 = −ctg45 = −1
√
3
tg150 = −ctg60 = −
3
tg120 = −ctg30 = −
√
3
ctg150 = −tg60 = −
√
3
podstaw i policz
21 mar 08:09