rozwiąż równanie wymierne.
wajdzik: Rozwiąż równanie wymierne:
Wyniki:
Pomysł jak zrobić to zadanie? Bo próbowałem już mnożyć przez mianownik i rozwiązywać ale nic
nie wychodzi.
20 mar 21:55
wajdzik:
20 mar 21:59
ICSP: Wyniki są złe
20 mar 21:59
ICSP: Więc albo źle przepisałeś polecenie, albo po prostu jest coś nie tak z odp
20 mar 21:59
Skipper:
... a czyje to wyniki ? −
20 mar 22:00
20 mar 22:00
krystek: Dobrze zapisałes?
20 mar 22:01
krystek: x=−1 być nie może dla x<0 mianownik =0
20 mar 22:02
Dominik: |x| + x ≠ 0
|x| ≠ −x
x ≥ 0
|x| + x = 3
2x = 3
20 mar 22:03
Skipper:
... więc może jak zwykle ... zacznij od dziedziny −
20 mar 22:03