matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Obw trójąta.
monii:
Trójkąt ABC jest prostokątny o kącie prostym przy wierzchołku C. Oblicz jego obwód. obliczyłam odcinek AC i stanęłam w miejscu
20 mar 21:39
Saizou :
h
x
=
y
h
h
2
=xy w twoim przypadku 4
2
=3*y 16=3y
16
y=
3
9+16
25
AB=
=
3
3
20 mar 21:44
Patryk:
tu chyba jest tak ,że
3
5
=
4
|CB|
20 mar 21:44
monii:
dziękuję
20 mar 21:49