rozwiąż równanie:u{1}{2}x^4 + p{2}x^2 - 7 = 0
lena: Pomocy

!
rozwiąż równanie:
12x
4 +
√2x
2 − 7 = 0
w odpowiedziach mam: x =
√4 − √2, lub x = −
√4 − √2
mi natomiast wyszło x =
√6 − 2√2, lub x = −
√6 − 2√2
Czy robię gdzieś błąd

?
(za x
2 podstawiła t i dalej obliczałam jak równanie kwadratowe)
20 mar 21:39
ICSP: odpowiedzi mają dobrze
20 mar 21:50
lena: czyli moje jest źle, tak?
20 mar 21:51
ICSP: tak
20 mar 22:06
lena: och, już widzę błąd, nie wiem czemu, ale przepisałam do zeszytu zamiast 1/2 to 1/4. Dzięki
Tobie zauważyłam ten błąd. Dzięki
20 mar 22:15