pomocy!
natalia: Napisz równanie okręgu o promieniu 5 do którego należą punkty A i B A(0,1) B(1,2)
proszę bardzo o pomoc!
20 mar 21:34
Saizou : wzór okręgu to
(x−a)2+(y−b)2=r2 , gdzie r− promień okręgu O(a;b)
(0−a)2+(1−b)2=52
(1−a)2+(2−b)2=52
20 mar 21:40
natalia: tak właśnie liczyłam ale wychodził mi jakiś obłędny wynik

czy mógłbyś to rozwiązać?
20 mar 21:41
natalia: może jest jeszcze jakiś inny sposób?
20 mar 21:52
Dominik: mozesz tez ze wzoru na dlugosc odcinka, ale.. otrzymasz to samo.
20 mar 21:55
natalia: a czy mógłby ktoś rozwiązać? proszeee?
20 mar 22:06