prawdopodobienstwo Kiełbasa
Alois~: O zdarzeniach A i B wiemy, że P(A)=P(B') i P(AUB)=4P(A∩B). Oblicz P(AUB)
moje super odkrycia co do zadania ( czyt. ZEROWE

)
A=B'
P(AUB)=4P(A∩B)
P(AUB)=P(A) + P(B) − P(A∩B)
4P(A∩B)+ P(A∩B) = P(B') +1 − P(B')
.. z czego raczej nic nie wynika.
20 mar 21:33
Eta:
4P(A∩B)= 1−P(B)+P(B)−P(A∩B)
20 mar 21:45
Alois~: o czyli jednak z mojego tez to wychodzi ,

dzięki
20 mar 22:06
Eta:
No tak

( nie chciało mi się czytać... i napisałam .....
20 mar 23:09
Alois~: ale i tak dzięki
24 mar 12:50