pomocy
adam: W graniastosłupie prawidłowym trójkątnym pole powierzchni bocznej jest równe sumie pól obu
podstaw. Objętość graniastosłupa wynosi 1 dm do kwadratu. Oblicz długość krawędzi podstaw i
wysokość graniastosłupa. pomocy
20 mar 19:18
adam:
20 mar 19:23
adam: pomoze ktos mi w zadaniu
20 mar 19:28
dero2005:
co oznacza zdanie "Objętość graniastosłupa wynosi 1 dm do kwadratu"?
20 mar 19:35
adam: taka mam tres zadania
20 mar 19:44
dero2005:
P
b = 3ah
P
b = 2P
p → z warunku zadania
| | a2√3 | |
V = |
| *h = 1 → z warunku zadania |
| | 4 | |
a = 2
20 mar 20:46
20 mar 20:47