f kwadratowa
kasia: Dla jakich wartości parametru p zbiór wartosći funkcji f(x)=px2+(p−2)x + 2(p+2) jest zawarty w
przedziale (−∞;2)?
Prosze o całkowite rozwiązanie
20 mar 19:15
kasia: rozwiąze ktoś?
20 mar 19:25
ICSP: założenia :
1o a < 0
2o q < 2
20 mar 19:25
kasia: a dalej
bo coś mi delta źle wychodzi
20 mar 19:30
ICSP: pokaż jak liczysz to postaram się znaleźć błąd
20 mar 19:32
kasia: Δ=(p−2)2 −4*(2p+2)
Δ=p2 − 12p −−12
a w odpowiedziachj jest że Δ=−7p2−20p+4
20 mar 19:36
ICSP: a = p − zapomniałaś to podstawić.
20 mar 19:37
kasia: ok czaje
dzięki
20 mar 19:38