matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Geometria przestrzenna
bailar vamos:
prosze pomóżcie Pole powierzchni sześcianu jest równe 36 cm2. Oblicz jego objętość
20 mar 18:20
bezendu:
P=6a
2
6a
2
=36/6 a
2
=6 a=
√
6
V=(
√
6
)
3
=6
√
6
20 mar 18:29