Układ 4 równań liniowych z 4 niewiadomymi, zależny od parametru
Zygmunt: Nie mogę sobie poradzić z interpretacją tytułowego zadania.
Otóż rozpatruję przypadek, w którym, gdy
a jest różne od 2 to W=0
Wx=0
a jest różne od 2 to Wy=0
a jest różne od 194 to Wz=0
a jest różne od 2 to Ww=0
Doszedłem do jednego z wniosków, że w takiej sytuacji układ ma nieskończenie wiele rozwiązań,
jednak w Krysickim jest dopisek, że układ może być równoważny jednemu z równań układu.
Kiedy zachodzi taki przypadek opisany w Krysickim?
20 mar 18:19
Zygmunt: podbijam
20 mar 18:36