matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
geim
bar80:
wykaż, że jeśli liczby a i b są różne, to równanie x
2
+ y
2
+ ax + by +0,5ab = 0 jest równaniem okregu. podaj dł promienia okręgu
20 mar 17:36
irena_1:
x
2
+y
2
+ax+by+0,5ab=0
a
a
2
b
b
2
ab
(x+
)
2
−
+(y+
)
2
−
+
=0
2
4
2
4
2
a
b
a
a
b
b
(x+
)
2
+(y+
)
2
=(
)
2
−2*
*
+(
)
2
2
2
2
2
2
2
a
b
a−b
(x+
)
2
+(y+
)
2
=(
)
2
2
2
2
|a−b|
r=
2
21 mar 10:53
Eta:
−a
−b
a
2
b
2
ab
(a−b)
2
S(
,
) r
2
=
+
−
=
2
2
4
4
2
4
|a−b|
r=
2
21 mar 12:10
Eta:
https://matematykaszkolna.pl/forum/forum.py?komentarzdo=1471
21 mar 12:12