rownanie
alusia: zad1
x2−4x<0 badz rowne 0
zad2
9−x2>0 badz rowne 0
prosze o pomoc
20 mar 17:10
Agness: x2−4x≤0
Δ=b2−4ac = 16−4=12
√Δ=√12
x1=2−√12
x2=2+√12
Rysujesz parabole i wychodzi : x∊<2−√12 , 2+√12>
20 mar 17:16
vitek1980: źle
20 mar 17:19
Agness: 9−x2≥0 ⇔ −x2+9≥0
Δ=b2−4ac = 36
√Δ=6
x1=3
x2=−3
Rysujesz parabole i wychodzi : x∊<−3,3>
20 mar 17:20
vitek1980: x(x−4)≤0
miejsca zerowe to 0 i 4
20 mar 17:20
Agness: Czemu źle?
20 mar 17:20
Agness: Licząc Δ powinno wyjść to samo, co pokręciłam?
20 mar 17:22
vitek1980: c=0
Δ=16
20 mar 17:22
Agness: A dobra, c=0 więc Δ=16 więc wyjdzie 0 i 4, masz rację
20 mar 17:23
alusia: dziekuje, tez pomylilam sie w liczeniu i cuda mi wyszly
20 mar 17:32