sadsad
iiiii: narysuj w układzie współrzędnych zbiór
A = {(x,y) : y ∈ ⟨− 1,3 ⟩ i y = 2x + b i b ∈ ⟨− 3,2⟩
oraz oblicz jego pole powierzchni.
20 mar 13:34
vitek1980:

pole równoległoboku policz
20 mar 14:05
iiiii: dobra bracie ale chcialbym to zrozumiec
20 mar 14:10
iiiii: pole sobie oblicze sam ale chce zrozumiec rysunek
20 mar 14:11
jikA:
Skory y ∊ [−1 ; 3] to rysujesz dwie proste y = −1 oraz y = 3 to co jest w środku odpowiada
y ∊ [−1 ; 3]. Następnie rysujesz prostą y = 2x − 3 oraz y = 2x + 2 to co jest w środku
odpowiada y = 2x + b ∧ b ∊ [−3 ; 2]. Teraz musisz zaznaczyć cześć wspólną tych zbiorów.
20 mar 14:18