Czy dobrze rozwiazałam ?
Pati: | | 2√π | | 2√π | |
Pc = 2π |
| (2,5 + |
| ) = 10√π + 8π |
| | π | | π | |
20 mar 13:17
20 mar 13:20
Artur_z_miasta_Neptuna:
nie
| | 2√π | | 2√π | |
2π* |
| * |
| to nie jest 8π |
| | π | | π | |
20 mar 13:20
Pati: czy
10
√π + 8


?
20 mar 13:21
20 mar 13:27
jikA:
Pati ale pomyśl troszkę skąd my mamy wiedzieć w jakich jest to jednostkach skoro nie
napisałaś na samym początku czy to są metry bądź centymetry.
20 mar 13:29
Pati: oj przepraszam
h=25cm=2,5 dm
a r wyliczylam ze wzoru
V=πhr2
V=10 l=10dm3
20 mar 13:32