..
nelcia7751: Wykazać że dla dowolnych zbiorów prawdziwa jest róność
a) A\(B\C) = (A\B) ∪ (A∩C)
b) A ∪ (B∩C) = (A∪B) ∩ (A∪C)
c) A\B = A ∩ B'
d) (A∪B)' = A' ∩ B'
20 mar 09:50
Artur_z_miasta_Neptuna:
i z czym konkretniej masz problem ?
20 mar 09:50
Artur_z_miasta_Neptuna:
zauważ,że:
A\B = A\(A∩B)
20 mar 09:50
nelcia7751: NIE ROZUMIE TEGO
20 mar 10:03
Artur_z_miasta_Neptuna:
studia ?
20 mar 10:07
nelcia7751: tak pierwszy rok a nasz wykładowca tak tłumaczy że nikt nic nie rozumie.
20 mar 10:10
nelcia7751: pomożecie
proszę
20 mar 10:30
20 mar 10:34
nelcia7751: na symbolach
20 mar 10:46
Janek191:
np. C
A \ B = A ∩ B'
x ∊ ( A \ B ) ⇔ x ∊ A ∧ x ∉ B ⇔ x ∊ A ∧ x ∊ B' ⇔ x ∊ ( A ∩ B ' )
ckd.
20 mar 11:52