matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
pilnie potrzebuje rozwiazania tego zadania
Marcin:
Oblicz pole trapezu równoramiennego o podstawach długosci 28cm, 10cm, oraz ramionach 15cm
20 mar 00:30
Eta:
h
2
=225−81 =144 ⇒
h=12
28+10
P=
*12=........
2
20 mar 00:39