| 2 | |
−1=1+2tg2α | |
| cos2α |
| tgα*(1+ctg2α) | |
=ctgα | |
| 1+tg2α |
| 2 | 2−cos2α | 1+1−cos2α | ||||
a) L= | −1= | = | = | |||
| cos2α | cos2α | cos2α |
| 1+ sin2α | 1 | |||
= | = | + tg2≠ P | ||
| cos2α | cos2α |
| tgα(1+ctg2α) | tgα(1+ctg2α)ctg2α | |||
b) L= | = | = | ||
| 1+tg2α | (1+tg2α)ctg2α |
| tgαctgα(1+ctg2α)ctgα | (1+ctg2α)ctgα | |||
= | = | = ctgα=P . ![]() | ||
| ctg2α+1 | ctg2α+1 |
| 2 | |
−2tg2α=2 | |
| cos2α |
| 2 | 2sin2α | ||
− | =2 | ||
| cos2α | cos2α |
| 2−2sin2α | |
=2 | |
| cos2α |
| 2−2(1−cos2α) | |
=2 | |
| cos2α |
| 2cos2α | |
=2 ⇒ 2=2 | |
| cos2α |
| 1 | |
= 1 + tg2x | |
| cos2x |
| 1 | sin2x+cos2x | ||
= | i tyle , przepraszam zaineresowaną(ego). | ||
| cos2x | cos2x |