matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Bardzo prosze o pomoc
Zuza:
1
liczba 8 log2
jest rowna:
√
2
a) −4 b)−2 c)2 d)3
19 mar 23:23
Eta:
1
8*log
2
2
−1/2
= 8*(−
)log
2
2= .....
2
odp: a)
19 mar 23:28
zośka:
odp a)
19 mar 23:28
zośka:
=log
2
(2
−0,5
)
8
=log
2
2
−4
=−4
19 mar 23:30