matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
ciągi
Maturzystka:
tzreci wyraz ciągu geometrycznego jest rowny 2, a szósty wynosi 54. Iloraz tego ciagu jest rowny
POMOCY
na jutro to mam
19 mar 22:33
zośka:
a
6
=a
3
*q
3
54=2*q
3
q
3
=27 q=3
19 mar 22:41