Transwesale
PP: Wyznacz transwesale dla rodziny zbiorów {A,B,C,D,E,F} (transwesale należy wybierac
zachowujac każdorazowo podaną kolejność elemntów w zbiorach A−F )
A={2 4 5 6}
B= {1 3 5 6 }
C={2 3 4 5}
D={1 3 4 6}
E={1 2 3 4 }
F={1 2 4 5 }
19 mar 22:26
Basia: nie rozumiem tego określenia: zachowujac każdorazowo podaną kolejność elemntów w zbiorach A−F
transwersala jest tylko jedna {1,2,3,4,5,6}
ale funkcji jest więcej
f(A) = 6 f(B) = 5 f(C) = 4 f(D) = 3 f(E) = 2 f(F)=1
albo
g(A) = 5 g(B) = 6 g(C) = 4 g(D) =3 f(E) = 2 g(F) = 1
itp.
24 mar 03:37