matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Twierdzenie cosinusów i sinusów
matelekatryk :
Jak obliczyć długość czerwonej linii z wykorzystaniem twierdzenia sinusów i/lub cosinusów ?
19 mar 22:22
Basia:
β=20−10 = 10 γ=90−20=70 δ=180−10−70 = 100 y = 150
x
150
=
sin10
sin100
20 mar 04:29