Proszę o pomoc.
Pati: Fabryka produkuje puszki o pojemności 10 l i wysokości 25 cm.Ile blachy przeznacza się na 1
puszkę

?
19 mar 21:46
krystek: V=10l=10dm3
Pc=2πr2+2πr*H
19 mar 21:50
krystek: 10=πr2*2,5 wyznacz r i licz
19 mar 21:55
Pati: V=πr
2=10dm
3
P
c=2πr
2+2πrh=2πr(r+h)
h=25 cm=2,5dm
Gdy podstawiam pod wzór P
c za każdym razem otrzymuje inny wynik.W jakiej jednostce go podać −
dm
3?
19 mar 21:56
Pati: Wyniki jakie otrzymałam po podstawieniu to"
2π + 10
√π
12π
19 mar 21:59
krystek: dm3 lub zamieniasz na cm3 można nie wyliczać i zostawić π
19 mar 22:01
Pati: A który z tych wyników jest prawidłowy?
19 mar 22:09