matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
;)
Lenka:
Rozwiąż: cos
2
x−2six+2=0
19 mar 21:42
Edyta PK:
cos
2
x+sin
2
x=1 1−sin
2
x−2sinx+2=0 sin
2
x+2sinx−3=0 t=sinx t
2
+2t−3=0 Δ=16 t
1
=1 t
2
=−3 sinx=1 sinx=−3 (brak rozwiązań)
π
x=
+2kπ k∊C
2
19 mar 23:10