matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
równania wymierne
barti:
rozwiąż równania:
1
2
1+
=
x−1
x−2
1
x
2−
=
x
x+2
1
2
−
=1
x+2
x−1
19 mar 21:04
krystek:
https://matematykaszkolna.pl/strona/1695.html
19 mar 21:06
bezendu:
1
2
c)
−
−1=0 Df=x∊R\{−2,1}
x+2
x−1
(x−1)−2(x+2)−(x−1)(x+2)
=0
(x+2)(x−1)
a) bardzo podobny do c )
x
1
b)
−2+
=0
x+2
x
19 mar 21:10