Sinus kąta ostrego α jest równy
saraaa: | | √5 | |
Sinus kąta ostrego α jest równy |
| . Uzasadnij, że liczba 27cosα jest całkowita. |
| | 2 | |
19 mar 21:02
19 mar 21:06
saraaa: dziękuuję, a mógłbyś mi to wytłumaczyć? :c
19 mar 21:07
saraaa: o, ale w odpowiedzi jest 9
19 mar 21:08
saraaa: | | √5 | |
A, MÓJ BŁĄD. tam powinno być |
| |
| | 3 | |
19 mar 21:09
Dominik: | | √5 | |
sinus nie moze wynosic |
| |
| | 2 | |
19 mar 21:09
krystek: 27cosx=33*−14=3−34
19 mar 21:10
Dominik:
27
cosα =
3√272 =
3√729 = 9
19 mar 21:11
krystek: A Dzieki Domuniku , odruchowo bez obliczania.
19 mar 21:11
saraaa: dziękuję i przepraszam za pomyłkę.
19 mar 21:13
krystek: Oj , z Wami tak jest. Ja z automatu pisałam i liczyłam.
19 mar 21:15