matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
trygonometria
Maturzystka:
jezeli α jest kątem ostrym oraz tgα=2, to wartosc wyrazenia cosα + sinα −−−−−−−−−−−−−−−− jest równa ? cosα a/ 3 b/ 2,5 c/ 2 d/ 1/5 jak to policzyc, bo nie mam pojęcia, pomożecie?
19 mar 20:58
Maturzystka:
odpowiedz d to 1,5*
19 mar 20:59
krystek:
=1+tgα=1+2=3
19 mar 21:02