matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
rozwiąż podane równanie
....:
x
2
+x−2
x
2
=
x−1
19 mar 20:54
321:
Najpeirw dziedzina a pozniej rpzemnoz rpzez mianownik i masz rownanie wielomianowe
19 mar 20:59
krystek:
(x
2
−1)+(x−1)
x
2
=
i dokończ D=R−{1}
x−1
(x−1)(x+2)
x
2
=
x−1
19 mar 21:00