poprawione potrzebny wzór do śmiałej teorii
głąb&nieuk: nie jestem zbyt dobry z matmy, ale ostatnią ukułem dość śmiałą teorię(nawet logiczną)
potrzebuję wzoru , czyli + 9,4607·10 do potęgi 15 m = − 1 rok, nie wiem czy to brzmi
zrozumiałe, może
inaczej:
1 + trasa = 1 − czas (trasa inkrementuje a czas dekrementuje czyli trasa inkrementuje wprost
proporcjonalnie do dekrementacji czasu)
jeśli nikt mnie nie zrozumiał, ok po prostu nazwijcie mnie głąbem i nieukiem
ale jak ktoś zczaił to było by super a jeszcze jak by ktoś pętle for napisał
Pozdrawiam
Matematyków
19 mar 20:49
Mateusz:
pętle for napisał?
Pętla For w C++
for( instrukcja
poczatkowa; warunek sterujacy; instrukcja kroku)
{
blok
instrukcji;
}
W Pascalu:
inkrementacyjna:
for zmienna:=wartosc
poczatkowa to wartosc
koncowa do instrukcja;
dekrementacyjna:
for zmienna:=wartosc
poczatkowa downto wartosc
koncowa do instrukcja;
Tak nawiasem mowiac nie bardzo wiem o co chodzi tutaj

kompletnie nic z tego nie wynika a i
przedmioty chyba pomyliłes na matematyce pętle? Raczej na programowaniu
19 mar 21:43