Proszę o pomoc
blan: Bardzo prosze o pomoc wiem że tu nie jest fizyka ale nie wiem juz jak to zrobić
Czas połowicznego zaniku preperatu wynosi 4 dni .Jaka część masy poczotkowej pozostanie po 20
dniach ? Po jakim czasie zostanie 1 jądro . POdstawiam do wzoru N=N(0)*1/2t/t1/2
19 mar 20:47
zośka: | | 1 | |
po 4 dniach będzie |
| No |
| | 2 | |
19 mar 23:40
zośka: | | 1 | |
ogólniej N(t)=N0*( |
| )t/4 |
| | 2 | |
19 mar 23:43
zośka: | | 1 | |
N(20)=N0*(U[1}{2})20/4=N0*( |
| )5 |
| | 2 | |
19 mar 23:44