matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
a
Kwasim:
Podaj równanie prostej równoległej do 2x−4y+1=0 i przechodzącej przez punkt A(2,7)
2 wrz 19:17
tim:
Przedstaw wzór funkcji w postaci y = ...
2 wrz 19:19
Kwasim:
y=
1
2
x +
1
4
2 wrz 19:23
kasia:
https://matematykaszkolna.pl/strona/45.html
na tej stronie masz przykład wszystko jasno i przejrzyście wyjaśnione
2 wrz 19:24