Jak narysowac krok po kroku fukcje
Zbigniew: W jaki sposób rysować funkcje 2lsinxl*cosx=f(x)
19 mar 20:22
krystek:
sinx>0 masz 2sinxcosx=sin2x
sinx<0 −2sinxcosx=−sin2x
19 mar 20:25
lol: sinx jest pod wartoscia bezwzgledna, czyli musisz rozbic to na przedzialy; tam, gdzie sin(x)
przyjmuje wartosci dodatnie "opuszczasz" wartosc bezwzgl. bez zmiany znaku; tam, gdzie ujemne
− opuszczasz ze zmiana znaku, czyli
dla sin(x) >= 0
f(x) = 2sin(x)*cos(x) = sin(2x)
dla sin(x) < 0
f(x) = 2*(−sin(x))*cos(x) = −sin(2x)
19 mar 20:26
Zbigniew: dzięki wielkie
19 mar 20:34