matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
promień kuli
lola:
Jaką długość ma promień kuli o objętości 288π ?
19 mar 19:38
dero2005:
V =
4
3
πr
3
= 288π
4
3
r
3
= 288 |*3 4r
3
= 864 |:4
864
r
3
=
= 216
4
r =
3
√
216
= 6
19 mar 19:49