help ;(
Patryk: wyznacz współczynnik b funkcji liniowej y=2x+b wiedząc że :
a) jej wykres przechodzi przez początek układu współrzędnych
b) jej miejscem zerowym jest liczba −2
19 mar 19:21
Licealista_Theosh:
a) b=0
b) b= 4
19 mar 19:24
Dominik: nie ma takiej funkcji liniowej (musiala by miec dwa miejsca zerowe)
19 mar 19:27
Dominik: ........... nie doczytalem! to sa dwa rozne podpunkty. wczoraj zrobilem taki sam blad.
przepraszam.
19 mar 19:27
Licealista_Theosh: To są dwa różne podpunkty. Chyba to autor miał na myśli
19 mar 19:27
Patryk: no ja tego zadania sam nie ułożyłem
19 mar 19:28
Patryk: spoko
19 mar 19:28