Funkcje trygonometryczne
LoL2o10: Hej Wam !
Głowie sie czy to jest ok

:
cos
2(π/6+x)=cos
2(π/6)cos
2x−sin
2(π/6)sin
2x
Z gory dzieki
19 mar 18:33
PuRXUTM: nie wiem czy nie powinieneś zrobić tak
(cos(π/6+x))2=(cos(π/6)cosx−sin(π/6)sinx)2
19 mar 18:35
Dominik: oczywiscie ze powinien. i dalej wzor skroconego mnozenia.
19 mar 18:36
LoL2o10: Pewny jestes bo robie zadanko maturalne i po znalezieniu błedu w podstawianiu z tablic, robiac
moim sposobem wychodzi ok ?
19 mar 18:37
LoL2o10: cos2(pi/6+x)+cos2(pi/6−x)=cosx +1/2 to to zadanie
19 mar 18:40