matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Pomocy
lola1996:
Oblicz :sin
4
α + cos
4
α = skoro, sinα + cos α =
1
√
2
19 mar 18:03
+-:
Wskazówka (sin
2
α + cos
2
α)
2
=
(sinα + cosα)
2
=
19 mar 19:03
lola1996:
już to zrobiłam wcześniej, ale dzięki
19 mar 22:52