matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
pochodna
student:
u(E)=
√
(δE/δU *u(U))
2
+ (δE/δd *u(d))
2
gdzie u(U)=0,1V a u(d)=0,005m jak policzyć pochodną z tego wzoru
? pomoże ktoś bardzo proszę czy to będzie: u(E)=
√
(E/1 *u(U))
2
+ (E/2 *u(d))
2
19 mar 17:30
student:
i E= U/2d
19 mar 17:32
student:
nikt nie pomoze
19 mar 17:56