matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
funkcje liniowe
:)):
Mam ogromną prośbę, pomóżcie mi, bo nie umiem tego narysować Mamy narysowąc wykres funkcji f i g(x)=f(2−x) a) f(x) =
|x|
x
b) f(x) = x−2
√
x
2
c) f(x) = |
√
(x−1)
2
− 3|
19 mar 16:13