matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Trygonometria
Kasiek:
PROSZĘ POMÓŻCIE
! Oblicz: log
5
cos0 Porównaj liczby:a=10
log sin45
i b=sin
3
150 + sin 30cos
2
150
19 mar 15:21
Dominik:
log
5
cos0 = log
5
1 = 0
√
2
a = 10
log
10
sin45
o
= sin45
o
=
2
b) sin150 = cos60 cos150 = −sin60 pozamieniaj to na wartosci liczbowe i cos wyjdzie
19 mar 15:23
Kasiek:
Dziękuje
19 mar 15:24