matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Romb opisany na okręgu
gamble:
Dany jest romb o kącie ostrym α, opisany na okręgu o promieniu r. Oblicz pole tego rombu.
19 mar 13:10
ICSP:
h = 2r
h
h
2r
= sinα ⇒ a =
=
a
sinα
sinα
P = a
2
* sinα = ... dokończ
19 mar 13:12