pochodne
aga:): (62x )' = 2x*62x−1 * 2 ? dobrze rozumuje?
19 mar 13:04
aga:): chodzi oczywiscie o pochodna
19 mar 13:04
ICSP: ax = ax * ln a
19 mar 13:05
ICSP: mi też chodzi o pochodną
19 mar 13:06
aga:): czyli bedzie 62x*ln 6 ?
19 mar 13:07
aga:): i z tego pochodna czy to juz koniec?
19 mar 13:08
ICSP: Nie. Masz tutaj złożenie dwóch funkcji
19 mar 13:08
ICSP: (ax)' = ax * lna − taki jest wzorek. Pochodna mi wyżej uciekła
19 mar 13:08
aga:): ok,dziekuje, czyli odp to 62x*ln 6?
19 mar 13:09
ICSP: Mówię że nie
19 mar 13:10
huehuehue: nie
t=2x t'=2
f'(t)=6tln6 * t'
f'(x)=62xln6 * 2
19 mar 13:12
aga:): pochodna f.zewn*pochodna f.wewn
19 mar 13:14
aga:): dzieki
19 mar 13:15