Zagubiony :O
Edek: Kwadrat piątej części stada bizonów zmiejszonej o 3 pasie się na łące. Został na widoku tylko
jeden bizoń. Ile było bizonów?
2 wrz 10:31
Bogdan:
Pokaż swoje równanie.
2 wrz 10:35
Edek: (
15x)
2−3=1

ale coś nie tak bo wychodzi 2
√5 bizonia
2 wrz 10:41
Bogdan:
Założenie: x∊N
+
| | x | | x | |
( |
| )2 = 4 ⇒ |
| = .... dokończ |
| | 5 | | 5 | |
2 wrz 10:53
:-)TO TYLKO JA: mi wyszło10 bizonów
2 wrz 11:12
Edek: ... to jak ja to liczyłem

Dzięki za pomoc Bogdan i tak
2 wrz 11:13
Bogdan:
2 wrz 11:14