jest tu ktos ?/?
aga: dobra powem krotko mam do rozw kilka zadan z gimnazjum ale nie moich tylko mlodszego brata

nie mam czasu teraz sie z tym bawic a musialabym troche sobie poprzypominac a musze miec to na
juz bo sie mu uznalo ze ma zadanie

wiec kto mi pomoze








1).wypisz wyrazy sum .
a. u(1)(2)x+2xz−z
b. x
2−xz−6
c. x+y−1
d. 4mn−0.8m+p
e. a
5+ b
4−c
3−d
2
f. −3x
2+1.5a
2.wykonaj redukcje wyrazow podobnych .
a.u(1)(2)m−0.5m+u(1)(8)m−0.25m=
b.5b−u(1)(5)b−u(4)(5)b+b=
3.j.w.
a. −ab+b
2+3ab−2ab=
b.15xy−4x+8y−6xy+5x−xy=
4.usun nawiasy i zredukuj wyrazy podobne.
a.−9z−(4−3z)−8y−(−7z+8y)+(−2y−7)
5.wykonaj redukcje wyrazow podobnych i oblicz wartsc liczbowa wyrazen .
a.−(−48a
2+10a)−(4a−a
2) gdzie dla a =−u(1)(7)
Patronus: Przestań, to nie są zadania które warto zerżnąć − to sama podstawa i naprawdę trzeba to zrobić
samemu bo inaczej juz do końca szkoły mogiła z matmą

Posadź brata na twardym stołku i niech rachuje.