matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Równanie
Xx:
Rozwiąż równanie (x−3)(x
2
−4) / 2−x =0
18 mar 23:49
Eta:
(x−3)(x−2)(x+2)
=0 , założenie 2−x≠0 ⇒ x≠ 2
2−x
to x=3 v x= −2
18 mar 23:55
Xx:
Dzięki wielkie !
19 mar 00:14