matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Przekrój osiowy walca
Zu:
Przekrój osiowy walca jest kwadratem o boku długości 4.Ile wynosi pole powierzchni bocznej walca ?
18 mar 23:30
Eta:
2r=4=H P
b
= 2πr*H= 16π
18 mar 23:34
Zu:
Ok, dzięki
18 mar 23:39